Aktiviteter

Aktiviteter


Traditioner på Strandhjem

Hvad er bedre end at glæde sig til en god fest omgivet af venner og / eller familie?

Her på hjemmet fejrer vi de traditionelle højtider plus fester og mærkedage som vi synes er vigtige for os her på stedet.

Beboernes fødselsdage fejres i samråd med den, der har fødselsdag, og naturligvis gør vi ekstra ud af det, hvis det er en rund fødselsdag!

Fastelavn er mit navn…….
Hvad er sjovere end lidt fest og farver i den sidste vintermåned?
Vi starter om eftermiddagen med at slå katten af tønden efterfulgt af kaffe med fastelavnsboller til.
Om aftenen får vi så middag med forloren kat og andet godt.
Forskellig former for festlige indslag og / eller en swing-om bliver det også til.

Vi har valgt at starte sommeren med en fest i telt ude i vores have. Beboerne inviterer familie og venner til nogle hyggelige timer. Vi starter med kokkens sommermiddag med indslag af forskellige påfund.
Det vigtigste her er hyggelig samvær og brug af lattermusklerne.

August står i festivalens tegn.
En torsdag midt i august inviterer vi psykisk syge fra botilbud, bofællesskaber, væresteder, eget hjem og andre venner af huset til 4 timers musik. I løbet af de 4 timer er der 3 bands eller solister på scenen. Det kan være rock,pop, blues eller irsk/skotsk musik.
Formålet med festivalen er, at give gæsterne en god musikoplevelse i trygge rammer og dermed styrke fællesskabet inden for socialpsykiatrien her i området.
Der kommer typisk omkring 200 gæster.

Mortens aften i november lægger op til hygge med levende lys, andesteg med rødkål m.m. – en forsmag på julen som nærmer sig med raske skridt.

En aften i begyndelsen af december tager vi festtøjet på, beboere og personale, og sætter os til et veldækket bord med alt hvad hjertet begærer. Lars og Kim sørger for det rigtige musik, så vi også kan få brugt dansemusklerne.
En skøn aften med en fantastisk stemning!

Juleaften fejrer vi som de fleste danske familier.
Julemiddag med efterfølgende dans om juletræet – oppakning af julegaverne og tilsidst julegodter og frugt.

Strandhjem ligger jo i Sønderjylland, så menuen nytårsaften skal være grønlangkål med hamburgryg og kålpølser – dertil en lille snaps og en øl til at skylle det ned med. Anderledes kan det ikke være!
Det nye år skydes ind med raketter ud over Flensborg Fjord med godt nytår til alle.